Да се разреши советникот Малески!

ГЛАС ЗА МАКЕДОНИЈА, најостро реагира на изјавите на Денко Малески советник на претседателот на Републиката! Сметаме дека со ова македонската држава и македонскиот народ се институционално нападнати. Мистификации од највисок ред, демагогија, внатрешни драмолетки и меѓународни сценски настапи за ѓоа „просперитет и безбедост“! Изјавите на (квази) советникот со кои го негира македонскиот народ и го мистифицира историското наследство на Македонците, претставуваат сериозна национална навреда и срам! Државната функција која ја има не се состои од тоа да го негира постоењето на македонскиот народ и на неговата историја, развој, достоинство, интегритет и чест! Maлески добива државни и народни пари за да ги развива, штити и брани македонските национални вредности и интереси – вековната борба на Македонецот за културна, духовна, народносна, политичка еманципација! И единствено на оваа основа треба да советува, макар тоа бил и претседател на државата! Доколку Малески и натаму остане советник на претседателот, тоа ќе биде срам и одговорност и за вториов.

ГЛАС ЗА МАКЕДОНИЈА бара Пендаровски да му се извини на македонскиот народ за нанесената национална навреда од споменатиот Денко Малески, да го разреши од функцијата советникот и да ги осуди неговите навредливи изјави! Македонскиот народ е неминовност, а институциите од највисок ред треба да ги штитат исклучиво неговите интереси и вредност!

GLAS logo
  • Grey Facebook Icon
  • Tweet
  • Глас за Македонија канал

ГЛАС за Македонија

Ул. Алберт Ајнштајн бр.1, 2-4 , 1000 Скопје

Контакт тел.: 078/321-224 

glaszamakedonija@gmail.com

ДЕНАРСКА СМЕТКА​

Политичка партија „Глас за Македонија” 

ул. Орце Николов 155 б, 1000 Скопје

Цел на дознака: Донација за Глас Скопје

Комерцијална банка АД Скопје, 

Адреса на банка: Орце Николов 3,

1000 Скопје, Р. Македонија

Сметка бр: 300000004214007

Приходна шифра за донации: 562

ДЕВИЗНА СМЕТКА

Beneficiary: Politichka partija “Glas za Makedonija“, Skopje

Address: Orce Nikolov 155b, 1000 Skopje, Macedonia

Account: 0270100348540­

SWIFT: KOBSMK2X

BANK: Komercijalna banka AD Skopje

Bank adress: Orce Nikolov 3, 1000 Skopje, R. Macedonia

IBAN MK07300701003485468

© 2021 Глас за Македонија