РЕАКЦИЈА ПО ПОВОД ЕДНА БИЗАРНОСТ!

ГЛАС ЗА МАКЕДОНИЈА е партија создадена пред две години во виорот на настаните за зачувување на македонското име и за вистинска политичка и културолошка преобразба на македонското општество. Патот не ни беше лесен, а и сè уште е таков, но тоа нè прави поцврсти и поупорни да опстоиме и да делуваме во овие нефер политички услови. Ние сме партија, која во ниту еден момент не се обидела да делува лицемерно и безкруполозно. Затоа и сме различни како политички ентитет! Би очекувале непринципиелност кон нас и нашата работа од вистински политички конкурент, но не и од тукушто основна политичка партија по име „Родина“, чии неколкумина претставници секогаш биле добродојдени соговорници во партијата Глас за Македонија. Но, секое чудо за три дена, а овој политички ентитет во еден скорешен напис, нè прогласи за негов политички конкурент (навистина чудно!) и се осмели да нѝ ја мери гласноста во јавноста за случај кој е недоволно познат за нив!? Нашата скромност во делувањето нѝ е доблест и затоа многу постапки, како и онаа околу случајот за г-от Љ. Палевски не сме ги обзнаниле! Но, заради вистината, која ѝ е недоволно позната на „Родина“, ќе споменеме дека од септември минатата година до сега, како партија, но и индивидуално, бевме многу упорни и гласни каде што беше потребно – пред институции и диполматски претставници, со семејството и одбраната, материјално и духовно! Затоа, драга „Родино“ немој да изведуваш политички егзебиции врз партијата „Глас за Македонија“! Насочете ја вашата енергија кон вистинските предизвици и проблеми, а не со измислици, навреди и бесмислици да се залетувате во етерот и тоа баш против Глас за Македонија, побизарно од тоа, здравје!GLAS logo
  • Grey Facebook Icon
  • Tweet
  • Глас за Македонија канал

СЕДИШТЕ на ГЛАС за Македонија

Ул. Орце Николов 155 б, 1000 Скопје

тел.: 071 636 352 

glaszamakedonija@gmail.com

Регионален штаб на ГЛАС за Македонија СКОПЈЕ ИЕ1

ул. Мито Хаџивасилев Јасмин 36, 3/3/5, 1000 Скопје

Канцеларија СТРУМИЦА ИЕ4

ул. Панче Пешев 30,(патеката од Зегин кон детската болница)

Mарика Петровска +389 70 366 733

Канцеларија ШТИП ИЕ3

Ул. Борис Кидрич, деловен простор бр. 22

Мите Митевски +389 76 737 857

Канцеларија КАВАДАРЦИ ИЕ4

Ул. Мито Хаџивасилев Јасмин бр.47, Кавадарци

Гоце Златев +389 72 932 063

Канцеларија ПРИЛЕП ИЕ4

Ул. 11 Октомври 63 (до фурна „Плетварец”)

Жаклина Дамческа +389 71 209 138

zdamceska@yahoo.com

ДЕНАРСКА СМЕТКА​

Политичка партија „Глас за Македонија” 

ул. Орце Николов 155 б, 1000 Скопје

Цел на дознака: Донација за Глас Скопје

Комерцијална банка АД Скопје, 

Адреса на банка: Орце Николов 3,

1000 Скопје, Р. Македонија

Сметка бр: 300000004214007

Приходна шифра за донации: 562

ДЕВИЗНА СМЕТКА

Beneficiary: Politichka partija “Glas za Makedonija“, Skopje

Address: Orce Nikolov 155b, 1000 Skopje, Macedonia

Account: 0270100348540­

SWIFT: KOBSMK2X

BANK: Komercijalna banka AD Skopje

Bank adress: Orce Nikolov 3, 1000 Skopje, R. Macedonia

IBAN MK07300701003485468

© 2019 Глас за Македонија