Решително „НЕ“ за политичките диктати!

ГЛАС ЗА МАКЕДОНИЈА најостро реагира на притисоците и омаловажувањето на македонскиот народ и директното оспорување на неговото суверено право на самоопределување и на изразување на сопствниот идентитет, а кои потекнуваат од асиметричните и штетни договори од 2017 г. – Договорот за добрососедство со Бугарија и од 2018 г. – Преспанската спогодба со Грција. За нас, особено се неприфатливи невистините за македонската историја, за македонскиот јазик и идентитет изнесени во контраверзниот меморандум на Р Бугарија и ги сметаме за антицивилизациски преседан и политички чин на условување и понижување на македонскиот народ. Политичкото и дипломатскто однесување на македонската актуелна власт во врска со овој актиелен политички диктат, значи само едно – негрижа за македонските национални и државни интереси и свесно капитулирање.


ГЛАС ЗА МАКЕДОНИЈА бара од целокупната македонска политичка заедница (позиција и опозиција) и од општествената јавност активна, реципрочна и соодветна политичка реакција и содржина во одбрана на историјата на македонскиот народ, неговиот идентитет, јазик, неговата култура. Идентитетските прашања за македонскиот народ, како и за кој било друг народ, имаат суштинско значење и во однос на нив не треба да има никакво отстапување!Recent Posts

See All
GLAS logo
  • Grey Facebook Icon
  • Tweet
  • Глас за Македонија канал

СЕДИШТЕ на ГЛАС за Македонија

Ул. Орце Николов 155 б, 1000 Скопје

тел.: 071 636 352 

glaszamakedonija@gmail.com

Регионален штаб на ГЛАС за Македонија СКОПЈЕ ИЕ1

ул. Мито Хаџивасилев Јасмин 36, 3/3/5, 1000 Скопје

Канцеларија СТРУМИЦА ИЕ4

ул. Панче Пешев 30,(патеката од Зегин кон детската болница)

Mарика Петровска +389 70 366 733

Канцеларија ШТИП ИЕ3

Ул. Борис Кидрич, деловен простор бр. 22

Мите Митевски +389 76 737 857

Канцеларија КАВАДАРЦИ ИЕ4

Ул. Мито Хаџивасилев Јасмин бр.47, Кавадарци

Гоце Златев +389 72 932 063

Канцеларија ПРИЛЕП ИЕ4

Ул. 11 Октомври 63 (до фурна „Плетварец”)

Жаклина Дамческа +389 71 209 138

zdamceska@yahoo.com

ДЕНАРСКА СМЕТКА​

Политичка партија „Глас за Македонија” 

ул. Орце Николов 155 б, 1000 Скопје

Цел на дознака: Донација за Глас Скопје

Комерцијална банка АД Скопје, 

Адреса на банка: Орце Николов 3,

1000 Скопје, Р. Македонија

Сметка бр: 300000004214007

Приходна шифра за донации: 562

ДЕВИЗНА СМЕТКА

Beneficiary: Politichka partija “Glas za Makedonija“, Skopje

Address: Orce Nikolov 155b, 1000 Skopje, Macedonia

Account: 0270100348540­

SWIFT: KOBSMK2X

BANK: Komercijalna banka AD Skopje

Bank adress: Orce Nikolov 3, 1000 Skopje, R. Macedonia

IBAN MK07300701003485468

© 2019 Глас за Македонија